دانلود تلگرام ضد فیلتر Lidogram

تلگرام ضد فیلتر لیدوگرام

دانلود تلگرام ضد فیلتر Lidogram

تلگرام ضد فیلتر لیدوگرام

برای سلامت پوست صورت خود چه کارهایی بلدید که انجام دهید؟

جوش‌های صورت معمولاً از آن دسته از چیز‌هایی هستند که بیشتر خانم‌ها با آن کلنجار می‌روند، اما نمی‌توان منکر این موضوع شد که همه ما در دوران از زندگی خود درگیر آن‌ها بوده‌ایم.اما میتوان جلوگیری از زن جوش صورت کرد کافی ست تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

دوراغ بلوغ، زمان اوج این جوش‌ها است، اما همه خیلی خوش‌شانس نیستند و در بزرگ‌سالی هم با این موضوع درگیرند. اما نگران نباشید ما به شما راهکار‌هایی برای جلوگیری از جوش‌های صورت و حتی درمان آن پیشنهاد خواهیم داد.

ابتدا باید بدانید چرا جوش می‌زنیم؟

همان‌طور که گفتیم وقتی غدد چربی پوست (که در انتهای فولیکول مو قرار دارند) بیش‌فعال شوند، جوش یا آکنه ظاهر می‌شود. صورت، بالای کمر، سینه و شانه معولا بیشتر در معرض جوش زدن هستند‌. انواع مختلفی از جوش‌ها وجود دارند:

جوش‌های زیرپوستی کمودون‌ (Comedone)

کمودون یا به‌صورت مفرد، کمودو (comedo) زمانی ایجاد می‌شود که فولیکول مو بر اثر افزایش چربی و سلول‌های مرده پوست مسدود شود. دو نوع از کمودون وجود دارد: جوش سرسفید و جوش سرسیاه.

سفت‌دانه یا پاپول (Papules)

سفت‌دانه یا پاپول برآمدگی‌هایی سفت روی پوست هستند که در آنها مایع واضحی وجود ندارد. این جوش‌ها به رنگ‌های قهوه‌ای، بنفش، قرمز و اکثرا صورتی هستند. لمس آنها ممکن است دردناک باشند.

پاسچول (Pustules)

این جوش‌ها برخلاف پاپول‌ها دارای چرکی هستند که روی سطح پوست به‌وضوح دیده می‌شود. قاعده این جوش‌ها قرمز و سطح رویی آنها چرک‌آلود است. رنگ این چرک یا سفید است و یا زرد و معمولا مخلوطی از باکتری، گلبول‌سفید و سلول‌های مرده پوستی است.

ناب (Knobs)

از لحاظ ریخت‌شناختی شبیه به سفت‌دانه‌ها اما بزرگ‌تر از آنها هستند. این جوش‌ها دردناک هستند و در زیر پوست قرار دارند.

کیست‌ (Cysts)

به‌راحتی روی پوست قابل‌تشخیص هستند. این زائده‌ها مانند پاسچول‌ها پر از چرک هستند، اما اندازه بزرگ‌تری دارند، دردناک‌اند و معمولا جایشان روی پوست باقی می‌ماند.

راهکارهایی برای جلوگیری جوش صورت

چه چیزی باعث ایجاد جوش‌ صورت می‌شود؟


برای شکست دشمن باید به شناخت کافی از او برسید. چه مواردی باعث ایجاد جوش عموماً بر روی صورت می‌شود؟ عوامل بسیاری مانند تغییر هورمون‌ها در یائسگی، ژنتیک، مصرف دارو‌هایی مانند استروئید و یا سبک زندگی استرس‌زا.

رژیم‌های غذایی و لوازم آرایشی می‌توانند باعث تشدید آن‌ها شوند، اما اکثر آکنه‌ها به یکی از این سه دلیل ایجاد می‌شوند: هورمون‌های بیش فعال، غدد سبابه بیش فعال و یا عفونت باکتریایی.

چه کاری می‌توانیم برای جلوگیری از جوش صورت انجام دهیم؟


خوب غذا بخورید. اینکه شما چه غذایی مصرف می‌کنید ممکن است به مشکلات جوش‌های صورت ربط مستقیمی نداشته باشد، اما علاقلانه است که غذای سالم بخورید، چرا که رژیم غذایی متعادل سلامت پوست شما را ارتقا می‌دهد. پیشنهادات ما را برای خوردن و نخوردن غذا‌ها عملی کنید.

باید‌ها
غذا‌هایی حاوی ویتامین A. مانند سیب‌زمینی شیرین، هویج، ماهی سالمون و انبه. ویتامین A. نقش مهمی در سلامت پوست و کاهش التهابات پوستی دارد.

غذا‌هایی با ویتامین C. بالا مانند بروکلی، اسفناج، کیوی و پرتقال. برای رشد و ترمیم بافت‌ها در بدن از جمله پوست مصرف این ویتامین ضروری است.

غذا‌هایی حاوی زینک مانند گوشت قرمز، مارچوبه، بادام و تخم‌مرغ. زینک خاصیت ضدالتهابی دارد و در عملکرد سیستم ایمنی، بهبود زخم‌ها نقش دارد.

از ادویه استفاده کنید. زردچوبه که با کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. آویشن و پونه خواص ضدباکتریایی و التهاب دارند.

غذا‌هایی حاوی اسید‌های چرب مانند ماهی، گردو. امگا ۳ مثل یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست عمل می‌کند و تولید ترکیبات ضدالتهابی را بهبود می‌بخشد.

هر چند پرهیز از خوردن موادغذایی که پیشتر به آنها اشاره کردیم، به‌خصوص اگر پیش از این همیشه از این مواد غذایی مصرف می‌کردید، به خودی‌خود به بهتر‌شدن شرایط پوست شما کمک خواهد کرد، اما آیا مواد غذایی که در حال حاضر مصرف می‌کنید، سالم هستند؟ آیا موادغذایی وجود دارند که بتوان با آنها به جنگ جوش‌های صورت رفت؟ هرچند تحقیقات درباره‌ی این موضوع در مراحل اولیه‌ی خود قرار دارد، اما در اینجا ۵ ماده‌ی غذایی را که ممکن است کمک‌کننده باشد به شما معرفی می‌کنیم:

۱. ماهی و تخم کتان

رژیم غذایی معمول برخی مناطق جهان معمولا حاوی مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب امگا ۶ است که ارتباط مستقیمی با التهابات سلول‌های بدن دارد. بنابراین پیروی از این نوع رژیم‌های غذایی می‌تواند مفید باشد. خوردن مواد خوراکی که میزان بیشتری اسیدهای چرب امگا۳ دارند، مانند انواع ماهی‌های چرب، گردو، بذر کتان و مواد خوراکی مشابه، می‌تواند از التهاب بیشتر سلول‌های بدن جلوگیری کرده و وضعیت جوش‌های صورت را بهبود بخشد.

۲. چای سبز

چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی‌ است که می‌تواند بدن را در مقابل آسیب‌های ناشی از عوامل استرس‌زای بیرونی که متأسفانه در محیط اطراف ما زیاد هم هستند، حفاظت کند. پس سعی کنید در طول روز چای سبز بیشتری بنوشید.

۳. جوانه گندم

مطالعات مختلف نشان می‌دهند که ماده‌ی معدنی مانند روی (زینک) ممکن است بتواند جوش‌های صورت را کمتر کند. البته بهتر است زینک مورد نیاز بدن همانند دیگر املاح معدنی، از مواد غذایی که حاوی این مواد معدنی هستند تأمین شود چون مصرف بیش از حد مکمل‌های این مواد (بیش از ۱۰۰میلی‌گرم در روز) می‌تواند تأثیرات جانبی برای بدن داشته باشد. خوردن بیشتر جوانه گندم (همراه سالاد یا سبزیجات آب‌پز)، جگر گوساله، گوشت گاو کبابی، تخم کدو و انواع آجیل و تخم هندوانه می‌تواند در این‌ مورد مؤثر باشد.

۴. آبمیوه‌ها

نوشیدن آب بیشتر میوه‌ها و سبزیجات به طور طبیعی می‌تواند به روشن شدن پوست کمک کند. بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات حاوی «بتاکاروتن» هستند که به‌طور طبیعی به کاهش چربی پوست کمک می‌کند و به‌طور طبیعی ضد التهاب هستند. برگ سبزیجات تیره نیز ناخالصی‌ها را از بدن خارج کرده، پوست را روشن‌تر می‌کند که در نتیجه می‌تواند جوش‌های صورت را کمتر کند. انواع توت‌ها‌ی تیره رنگ هم حاوی مواد مغذی گیاهی خوب هستند که می‌تواند برای پوست مفید باشد.

۵. پروبیوتیک

این ماده التهابات روده را کاهش می‌دهد، بنابراین ممکن است به کم‌شدن جوش‌های صورت کمک کند. بنابر مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ درباره‌ی فلور روده انجام شد؛ التهابات روده می‌تواند موجب ایجاد التهاب در سراسر بدن شود که به نوبه‌ی خود می‌تواند جوش‌های صورت را تحت تأثیر قرار دهد.

پروبیوتیک‌ها می‌تواند التهاب و استرس ناشی از اکسیداسیون بدن را کاهش داده و در نتیجه جوش‌های پوستی هم کاهش خواهد یافت، چون تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که میکروب‌های روده به‌خاطر یکپارچگی دستگاه گوارش جزو عوامل مؤثر در فرایند تشکیل جوش صورت هستند. برای دریافت پروبیوتیک بیشتر از مواد غذایی مانند؛ ماست، کفیر، ترشی کلم، شکلات تلخ و غذاهای مرسوم در کشورهای خاورِ دور مثل سوپ میسو یا کیمچی و چایی موسوم به چای کامبوچا استفاده کنید.

نباید‌ها
مصرف بیش از اندازه شیر و پنیر. مطالعات نشان داده است که بین مصرف لبنیات و آکنه رابطه‌ای وجود دارد.

مصرف الکل. الکل سطح هورمون بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و این می‌تواند تأثیر خود را بر روی پوست نشان دهد.

مواد غذایی حاوی کربوهیدارات مانند کیک، نان سفید و ماکارونی. مصرف زیاد این مواد باعث افزایش سطح قند خون شده و بر هورمون‌های شما تأثیر می‌گذارد.

در این مرحله ۵ ماده‌ی غذایی که خوردن آنها جوش صورت را افزایش می‌دهد، به شما معرفی می‌کنیم تا با اجتناب از مصرف این مواد غذایی برای یک هفته، متوجه تغییرات چشمگیری در بهبود جوش‌های صورت‌تان شوید.

۱. شیر گاو

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ انجام شد، نشان داد بین شیر و جوش صورت ارتباط مستقیمی وجود دارد. محققان هنوز به درستی به علت این ارتباط پی نبرده‌اند، اما نظریاتی در این مورد وجود دارد که نشان می‌دهد شیر گاو، قندخون را افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند التهابات پوستی را افزایش دهد که این خود منجر به جوش صورت می‌شود. از طرفی شیر گاو، سطح انسولین خون را بالا می‌برد که باعث چربی پوست (سبوم) می‌شود.

بسیاری از شیرهایی که در بازار وجود دارند از گاوهای باردار دوشیده شده‌اند، بنابراین شامل هورمون‌هایی هستند که می‌تواند محرک تولید «سبوم» باشد. از طرفی چون شیر دارای هورمون رشد است، می‌تواند باعث رشد بیش از حد سلول‌های پوست شده و به‌طور بالقوه باعث مسدود‌شدن منافذ پوست شود. در سال ۲۰۰۵، پژوهشگران مطالعه‌ی موردی در همین زمینه انجام دادند که نشان داد: شرکت‌کنندگان نوجوانی که شیر بیشتری نوشیده بودند، جوش‌های بیشتری نسبت به نوجوانانی که شیر کم‌تری نوشیده بودند یا اصلا شیر ننوشیده بودند، داشتند.

۲. شکر

ممکن است با خودتان فکر کنید که شکر چه ارتباطی می‌تواند با جوش صورت داشته باشد، اما پژوهشگران به تازگی به این نتیجه رسیده‌اند که ممکن است واقعا ارتباطی بین جوش صورت و خوردن شکر وجود داشته باشد. البته این بدان معنا نیست که به ازای خوردن یک شیرینی کوچک حتما پوست‌تان یک جوش خواهد زد، اما به‌هرحال با پرهیز از خوردن شکر، حتما احتمال جوش‌زدن پوست صورت کم‌تر خواهد بود.

تصور کنید در طول یک روز یک بطری نوشابه و یک بسته آبنبات بخورید؛ چه اتفاقی خواهد افتاد؟ حجم زیادی قند وارد خون‌تان می‌شود که سطح قندخون‌تان را به یکباره بالا می‌برد. احتمالا بعد از چند ساعت پوست‌تان با زدن یک جوش، عکس‌العمل نشان می‌دهد. پس می‌توانیم بگوییم که شکر هم یکی از مواد خوراکی است که می‌تواند در زدن جوش صورت مؤثر باشد. پس سعی کنید مواظب مقدار مواد شیرینی که طی روز می‌خورید، باشید تا میزان قندخون‌تان در حالت نرمال باقی بماند.

۳. غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند

غذاهایی که دارای قند زیادی هستند، در بدن به سرعت شکسته شده و تجزیه می‌شوند. این اتفاق ترشح انسولین را تحریک کرده و سطح قندخون را به سرعت افزایش می‌دهد. این رویداد موجب نوسانات هورمونی و التهاب در بدن می‌شود و بدن با جوش‌زدن نسبت به این مسئله عکس‌العمل نشان می‌دهد.

همان‌طور که حتما خودتان متوجه شده‌اید، درباره‌ی مواد غذایی مثل: نان سفید، غلات صبحانه‌ی تصفیه یا فرآوری شده، برنج سفید، چوب‌شور، چیپس سیب‌زمینی، کلوچه و کیک صحبت می‌کنیم، پس ساده‌ترین راه‌حل این است که این مواد غذایی را با مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین مثل سبزیجات، غلات سبوس‌دار، سیب‌زمینی شیرین و بسیاری از میوه‌ها جایگزین کنید.

۴. مواد غذایی بی‌ارزش (تنقلات)

تقریبا به همه‌ی همان دلایلی که برای مواد غذایی شیرین گفتیم، نوسانات هورمونی، التهابات و بالارفتن سطح قندخون، اگر تلاش می‌کنید پوست روشن و شفافی داشته باشید، باید خوردن تنقلات و مواد غذایی بی‌فایده برای بدن را متوقف کنید.

۵. فست‌فود‌ها

غذاهای چرب به‌خصوص فست‌فودها که به‌طور معمول حاوی چربی‌های مضر هستند، به سرعت بدن را دچار التهاب کرده و پوست صورت با جوش‌زدن نسبت به این التهابات عکس‌العمل نشان می‌دهد. میزان این التهابات می‌تواند آنقدر جدی باشد که حتی حملات آسم در دوران کودکی را هم تشدید کند. پس اگر در مسیر رفتن به یک فست‌فود هستید، عزم‌تان را جزم کنید و فقط یک سالاد سفارش دهید.

مراقبت و پاکسازی دائمی از پوست سبب جلوگیری از بروز جوش صورت می شود

تغییر در نحوه مراقبت از پوست


پوست هر شخص متفاوت است، بنابراین سعی کنید یک رویه‌ای را در پیش بگیرید که روی پوست شما جواب می‌دهد، از خشونت، شستن جوش‌های صورت برای خلاص شدن از دست آن‌ها و یا شستن بیش از اندازه پوست خودداری کنید، چرا که این رفتار روغن‌های ضروری پوست را از بین برده و وضعیت جوش‌ها را بدتر می‌کند.
اگر پوست شما چرب است از محصولات و شوینده هایی که بر روی آن‌ها کلماتی مانند oil-free یا non-comedogenic و یا water-based استفاده کنید.

اگر هم قصد دارید که همزمان با جوش و چروک روی صورت مبارزه کنید از کرم‌های مرطوب کننده‌ای استفاده کنید که حاوی ویتامین A. باشند.

کاهش استرس
همه ما می‌دانیم استرس می‌تواند چه بلایی بر سر زندگی ما بیاورد، اما استرس مداوم باعث افزایش هورمون‌هایی مانند کورتیزول می‌شود که این خود به تولید آکنه و جوش کمک می‎کند. سعی کنید سطح استرس خود را با چیز‌های آرامبخشی مانند پیاده‌روی، خواندن کتاب و یا حرکات یوگا پایین بیاورید.

درمان – راه نهایی
جوش‌ها و به‌خصوص آن‌هایی که بر روی صورت ظاهر می‌شوند می‌توانند به خودی خود باعث ایجاد استرس در افراد شوند.
لکه‌های این‌چنینی روی صورت خیلی از مردم به‌ویژه خانم‌ها را به آرایش بیشتر و استفاده از لوازم آرایشی متنوع‌تر برای پنهان کردن آن‌ها سوق می‌دهد، غافل از اینکه این لوازم ممکن است خود حاوی مواد مضر دیگری باشند که باعث تشدید جوش‌ها شود.

با تمامی این اوصاف اگر نتوانستید با جوش‌های خود کنار بیایید و از درمان‌های طبیعی برای از بین بردن آن‌ها استفاده کنید، می‌توانید با مراجعه به دکتر‌های متخصص پوست و استفاده از دارو‌های خاص، در جهت از بین بردن آن‌ها اقدام کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد